България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Поройните дъждове в столицата не уплашиха протестиращите майки, палатките остават!

Днес ще се обсъди проектозаконът за личната помощ с финансовите разчети и възможните варианти
Публикувана: От:

Вчерашните поройни дъждове в София засегнаха и палатковия лагер на родителите на деца с увреждания. Майките трябваше да се преборят с капризите на времето. Към този момент те почистват събралата се вода, за да могат да продължат с протеста си пред сградата на парламента.

Още по темата

 

"След бурята палатката беше съборена, но за около половин час се намериха добри хора, които ни помогнаха да я възстановим. През целия ден отново ще бъдем тук", каза пред Bulgaria ON AIR Юлия Старчева, която е майка на дете с увреждания.

Днес ще се проведе заседание на Националния съвет на хората с увреждания, на което ще се обсъди проектозаконът за личната помощ с финансовите разчети и възможните варианти. 

След вчерашната среща на майките на деца с увреждания и обмудсмана Мая Манолова със социалния министър Бисер Петков стана ясно, че за първи път двете страни са успели детайлно да уточнят и финансовата част на законопроекта за личната помощ. Именно това беше спънката, която принуди майките да опънат палатков лагер пред парламента. 

"След срещата вчера нямаше абсолютно никакъв резултат. Надявам се днес вече да има такъв и да бъде прието най-доброто за хората с увреждания", посочи още Юлия Старчева.

Пред Bulgaria ON AIR тя бе категорична, че първата стъпка, която трябва да се направи, е да бъде въведен електронен регистър на хората с увреждания в България, тъй като в момента никой не знае точния им брой.

Вижте повече във видеото!

 

Коментари ( 0 )