България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Седмокласник пострада от лютив спрей в столично училище

Очите на Антон са се възпалили, но вече е извън опасност
Публикувана: От:

Още по темата

 

В столичното 35 СОУ "Добри Войников" група момчета влизат в класната стая, един от тях намира спрей. Пръска за да го провери и уцелва приятеля си Антон. Спреят е лютив, очите на Антон се възпаляват. Съученикът му го занася на ръце до тоалетните за промивка. 

Малко след инцидента се появяват учителката и сестрата. Момчето е изпратено вкъщи, където го преглежда лекар и назначава лекарства. Възпалението отшумява в следващите дни.

В "България сутрин" г-жа Истаткова - юрист и майка на пострадалото момче обясни, че лютивият спрей струва 8 лв. и е общодостъпно средство, но в училищния правилник пише, че не се носят опасни предмети. Малкият Антон пък каза, че в училище има охрана, но тя не проверява дали се носят опасни предмети.  

"Убедена съм, че родителите на седмокласничката, чийто е спреят, знаят и са я снабдили с него. Ако е преживявала нападения, те са били извън училище", каза още майката.

В студиото на Bulgaria ON AIR темата коментира психологът Христо Монов. 

"Обществото ни е болно, защото трябваше да намерим решение на проблема за тези 20 години", каза той. 

Специалистът посъветва родителите, които се оказват в подобна ситуация, да потърсят първо професионална помощ. 

"Глупавата администрация решава проблемите като премахва хората, които могат да дадат професионален съвет и да помогнат", каза още той.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )