България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Футболна страст - българин обиколи стадиони на 3 континента

Христо Колев сега е в Русия, за да гледа на живо мачове от Световното

18.06.2018 | 09:39 Редактор: Ивайло Николов
Футболна страст - българин обиколи стадиони на 3 континента

Христо Колев е пътешественик, който обаче сбъдва мечтите си с посещения не на културни забележителности, а вече е наблюдавал над 60 футболни срещи на стадиони в различни страни на 3 континента.

Сега Колев е в Русия, където вече наблюдавал две срещи от Световното първенство по футбол. Едната е двубоя между отборите на Иран и Мароко, а другата е историческия мач между тимовете на Франция и Австралия. Двубоят беше исторически, защото за пръв път беше използвана технологията за видеоповторенията, която да помогне на съдиите да вземат правилни решения.

"Страхотна атмосфера и на двете места, много приятелска атмосфера, много хора. Всички са усмихнати и доволни", разказа Христо Колев в ефира на "България сутрин". Той подчерта също, че организацията е на много високо ниво.

Христо Колев пътува заедно със свой приятел, който пък разказа, че охраната в руските градове, които са домакини на срещите от Световното първенство, е много стриктна и на високо ниво.

"Ще гледаме днес Швеция и Корея в Нижни Новгород. Утре сме в Санкт Петербург на Русия - Египет, след това продължаваме към Москва", разказа Христо Колев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че програмата им е доста пълна, но изрази и съжаление, че няма да може да наблюдава срещи от елиминационната фаза на турнира.

Вижте още във видеото!