България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бурята в Дупница разруши улица, наводни къщи и скандализира граждани

Дърво падна върху движеща се кола по пътя Бургас - Созопол

18.06.2018 | 08:05 Редактор: Тодор Петров
Бурята в Дупница разруши улица, наводни къщи и скандализира граждани

Дупница се възстановява след вчерашната буря. Придошлата вода разруши една от улиците в града. Част от живеещите не могат да излязат от домовете си. 

Улица "Родопи" в града буквално се е сринала. За това са спомогнали изкопни действия, които са свързани с поставянето на нова канализация. Гаражите и приземните етажи на някои от хората са се напълнили с вода, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Хората от квартала изказаха своето недоволство и подчертаха, че проблемите са всекидневни. Според тях след преместването на шахтите цялата вода се спуска по улицата им.

До тази ситуация се стигна заради голямото количество дъжд, което падна в последните два дни. На ул. "Родопи" беше извършен планов ремонт, тук вървят два водопровода. Общината в конкретния случай си е свършила работата", каза зам.-кметът на Дупница Крум Милев и увери, че трасето ще бъде възстановено.

Живущ в квартала мъж обаче настоя, че това е лъжа, а проблемите се дължат на некомпетентност, липса на отговорност и кражби. 

"Проблемите на града са ръководството на ГЕРБ. Вярно ли е, че са дадени над 100 хил. лева за този планов ремонт", попита той.

"Преди месец това беше подменено, бяха положени тръбите, сменен водопроводът, извършен обратният насип. Спукване няма със сигурност, но не е допустимо тези бордюри да са върху тръбите. Ремонтът беше абсолютно наложителен", обясни управителят а ВиК Дупница Илия Илиев.

Продължава отстраняването на щетите, които бурята в неделя следобед нанесе и в Бургас. Градушка удари града, а в квартал "Крайморие" дърво падна върху движеща се кола по пътя Бургас - Созопол. 

В автомобила е пътувало семейство. Жената е с наранявания на краката и е откарана за преглед в Бургаската болница. Съпругът ѝ и детето им не са пострадали. Пожарната в Бургас е реагирала на 30 сигнала за наводнени мазета и приземни етажи след пороя.