България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Автобусни превозвачи на протест срещу създаването на автомобилна камара

Според Миролюб Столарски против предложението ще се надигнат само фирми, които не искат да спазват правилата

13.06.2018 | 08:35 Редактор: Велислав Филипов
Автобусни превозвачи на протест срещу създаването на автомобилна камара

Автобусни превозвачи готвят два протеста срещу проекта за създаването на Българска автомобилна камара. Предложението е внесено от депутата на ГЕРБ Станислав Иванов. Те казват, че ще спрат автобусите в цялата страна в знак на недоволство.

По думите на един от членовете на УС на Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски тази камара ще вкара правила в бранша и ще направи по-безопасен автобусния транспорт.

"Ще има т. нар. морален кодекс на превозвачите. Ще се следи за спазването на минималните изисквания, които законът изисква. Ще протестират тези, които са срещу правилата", каза Столарски пред Bulgaria ON AIR.

Според него протестиращите фирми няма да бъдат повече от 4-5.

"Ще трябва на по-дълги разстояния шофьорите да са задължително двама. Освен това ще се следи за работното време и за спирките на автобуса. Тази камара няма да издава лиценз, а само ще издава препоръки", категоричен е той.

Столарски обясни, че работата на бранша ще е да дава насоки за развитие и сформирането на една дългосрочна политика, а няма да пречи на никого да си върши работата.