България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Комедианти се обединяват в помощ на деца в неравностойно положение

"Смях с кауза" е благотворително шоу в подкрепа на "Скритите таланти на България"

11.06.2018 | 09:55 Редактор: Василена Василева
Комедианти се обединяват в помощ на деца в неравностойно положение

Вероятно сте чували онази мъдра мисъл, която гласи, че смехът е най-краткото разстояние между двама души. Но как той може да се превърне в добра кауза и да скъси дистанцията между повече хора?

Всичко ще започне с двучасово шоу, в което десет от най-добрите stand-up комедианти ще ви разсмеят.

"Смях с кауза" всъщност е благотворително шоу в подкрепа на "Скритите таланти на България" - целогодишна менторската програма за даровити деца и младежи в неравностойно положение на НПО "Операция Плюшено Мече". Събитието ще се състои днес (11 юни) от 19 ч. в Sofia Live Club. 

"Към момента в програмата са включени седем таланта, които подготвяме за успешно представяне на кандидат-студентските изпити. Това са деца, лишени от родителски грижи и такива от социално слаби семейства. Очаква се да се присъединят още петима младежи", сподели в студиото на "България сутрин" основателят на НПО "Операция Плюшено мече" Михаела Стойкова.

Организацията вече 10 години провежда най-мащабната коледна кампания за деца и младежи в неравностойно положение. 

"Идеята на "Скритите таланти на България" е да помогнем на тези деца да постигнат целите, които са си поставили. Искам да им предам, ако не умения и знания, то поне малко повече мотивация и положително настроение. И да им покажа, че не винаги всичко се дължи на социалната среда. Ако човек има желание може да постигне всичко, което иска", каза актьорът Георги Кючуков пред Bulgaria ON AIR.