България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Деца и родители спортуват заедно в "Детска игриада" 2018

Гергана Николова от Investor Media Group и хореографът Виктория Димитрова-Goldie за предстоящото събитие в парк Заимов

04.06.2018 | 10:33 Редактор: Лазарина Колчагова
Деца и родители спортуват заедно в

Броени дни остават до 4-тото издание на "Детска игриада" 2018. Събитието ще се състои тази неделя от 9 ч. в столичния парк "Заимов". 

Гергана Николова от Investor Media Group и хореографът Виктория Димитрова-Goldie разказаха за предстоящата спортна инициатива в студиото на Bulgaria ON AIR.

Предвиждат се щафетни игри, 50 метра бягане лека алетика за децата, а за родителите - бадминтон, като те ще могат да се включат и в щафетните игри.

Ще участват много звезди, които подкрепят каузата за съвместно спортуване на родители и деца. Част от тях са Графа, Михаела Филева, Искрата и Тереза Маринова, а друга част от тях ще бъдат изненада.

Гергана Николова подчерта, че това е значима кауза и си заслужава популярни имена да застанат зад нея. Тази година организаторите са подготвили и специален волейболен мач, в който деца и известни личности ще участват заедно. 

"Спортът създава близост, доверие и взаимност между родители и деца", допълни Виктория Димитрова-Goldie в "България сутрин".

Мисията на "Детска игриaда" е част от социалната политика на Investor Мedia Group да насърчава родители и техните деца да спортуват и да изграждат здравословни навици заедно. В спортния празник могат да се запишат за участие деца от 5 до 12-годишна възраст, като за най-малките също ще има предвидена детска алея, където ще могат да се забавляват.

Запазването на място става на www.igriada.bg .

Вижте целия разговор във видеото!