България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Предстои ни лятна седмица с температури до 32 градуса!

Временни заоблачавания ще има само по Черноморието, но и там времето остава слънчево

28.05.2018 | 07:48 Редактор: Тодор Петров
Предстои ни лятна седмица с температури до 32 градуса!

Предстои почти лятна седмица с температури от 25 до 31-32 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. Днешният ден ще бъде слънчев и с доста приятни температури. Само над планините в Западна България ще прегърми и превали в следобедните часове.

В Североизточна България целият ден ще премине в слънчево време. Небето над морето е ясно и слънчево, но на юг от Бургас ще има по-силно вълнение. Ще има временни заоблачавания, но те няма да нарушават слънчевото време. 

Температурите по морето ще са между 15 и 24 градуса, а температурата на водата е около 20 градуса. През следващите дни по Черноморието ще има по-съществени заоблачавания, заради спускане на въздушни маси от североизток. Превалявания там са възможни само вторник срещу сряда.

"Вторник над голяма част от страната ще бъде предимно слънчево. В сряда -  повече облаци по морето, но без превалявания. Четвъртък се очертава като най-безпроблемния ден, дори ще има летни горещини. В петък ще има повече облаци, особено към края на деня", каза още Симеон Матев в "България сутрин".

"Предстои спокойна седмица и малко по-бурни събота и неделя", завърши прогнозата си синоптикът.