България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мишо Шамара взриви социалните мрежи: Българите били "говеда", хан Крум - "комплексар"

Рапърът разбуни духовете, анализирайки историята ни по абсурден начин

25.05.2018 | 10:00 Редактор: Василена Василева
Мишо Шамара взриви социалните мрежи: Българите били

Социалните мрежи "прегряха" от нов скандал. Този път на историческа тематика с автор рап певецът Мишо Шамара. За секунди емигрантът в САЩ успя да обиди не само българския народ, но и важни исторически личности като хан Аспарух и хан Крум.

Рапърът разбуни духовете, анализирайки историята ни по абсурден начин. Според него действията на хан Аспарух са същите като тези на Османската империя, а хан Крум се държал комплексарски. В края на видеото той се обръща към българското общество с обръщението "говеда". 

Клипът му събра огромен брой негативни коментари.

Според журналистката Патриция Кирилова това е опит, известния още като Биг Ша - Шамара да пробие отново в норинарската мрежа. И то успешен.

"Едва ли оттук нататък обаче някой ще харесва този човек и той ще има фенове", отсече тя в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ единственото хубаво в случая е, че се е отворила темата за историята. 

"Мишо Шамара просто търси провокация. Затова и има толкова последователи в социалните мрежи", коментира водещият на "Операция История" по Bulgaria ON AIR Росен Петров.

Той допълни още, че в историята всеки има своята истина. Има обаче и факти. А хората, които по един или друг начин са станали известни, трябва да носят отговорност за възпитанието на нацията.

Вижте повече във видеото!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Valdi Smith
преди 5 години
Те найстина съвсем преобразиха съдържанието в учебниците по история. Аз вече от работа на английски език и от тези компютри, съяп се замислям коя дума как се пише, каде има о/у и каде има запетя. Как може да учат децата, че тук имало турско присъствие, едва ли не мирно сме сключили някакъв съюз, те да ни управляват и да ни помагат турците, не било робство, ти да видиш! Тва за Шамара, няма какво да коментираме, но наистина, учбниците за децата, кВо ги прайм:) Американците ги учат да са пяатриоти, а и много други, но аз също се гордея че съм българин и се дразняако някаде в чужбина ни подценяват, или Българи ни злепоставят. Нас не ни учат колкото в Амрика на патриотизъм, но като малък рецитирах Българче да се наричам, първа радост е за мене. Явно в САЩ това е х 100 и ефекта е силен патриотизъм. Сигнализирай за неуместен коментар