България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хит на Оскар Уайлд "оживява" на сцената на Народния театър

Постановката "Колко е важно да бъдеш сериозен" е режисирана от Бойко Илиев

24.05.2018 | 12:43 Редактор: Василена Василева
Хит на Оскар Уайлд

"Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него". Думите са на Оскар Уайлд и можете да ги чуете в премиерната постановка, режисирана от Бойко Илиев - "Колко е важно да бъдеш сериозен", която от скоро се играе в Народния театър.

Повече от 30 години след края на историята героите от прочутата пиеса на Оскар Уайлд отново попадат в трагикомични житейски ситуации – този път в продължение, написано от американския драматург Том Томас. 

Впечатляващият актьорски състав дава още една заявка за запомнящо се преживяване, защото събира на една сцена Добринка Станкова, Антон Радичев, Милена Атанасова, Кирил Кавадарков, и младите Славена Зайкова и Цветан Пейчев.

"В "Колко е важно да бъдеш сериозен" Том Томас се справя блестящо с предизвикателството да продължи историята на Уайлдовите герои, пренасяйки ги в 1933 година, когато Хитлер идва на власт в Германия, Голямата Депресия и Краха на Уолстрийт са в разгара си. А също и бомбардировките, тъгата по отминалите години и... блестящата алегория на един изгубен щастлив живот с празните тенджери вместо каски на главите", сподели пред Bulgaria ON AIR Бойко Илиев.