България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Патриоти и хомосексуалисти на нож! Има ли политически искания "София прайд"?

Коментар на Карлос Контрера и Джийсън Брад Люис пред Bulgaria ON AIR

21.05.2018 | 10:02 Редактор: Василена Василева
Патриоти и хомосексуалисти на нож! Има ли политически искания

Седмици преди провеждането на поредния гей парад в София започнаха да валят позиции на крайно отричане и защита на събитието.

Светият Синод призова хората да не участват в тази "демонстрация на греха". А общински съветници от групата на "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" попитаха местната власт защо се харчат общински средства за този "парад на лудостта". От своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща 11-то издание на прайда да премине мирно и безпроблемно, и поощри действията по преодоляване на агресията в обществото.

"Гей парадът е парад на любовта. На него хората се събират, за да празнуват. Много хетеросексуални двойки, заедно със своите деца го посещават, в това няма нищо срамно, нито пък странно. Всеки, който се обявява срещу това събитие мога само да го съжалявам, тъй като то е много добре прието в развитите държави", коментира в студиото на "България сутрин" продуцентът Джийсън Брад Люис.

Общинският съветник от ВМРО и председател на групата в СОС "Патриоти за София“ Карлос Контрера реагира остро на официалната подкрепа от Столична община за тазгодишния "София прайд".

"Общината е паднала в плен на джендър-идеологията. Ако някой е решил да прави циркове, нека си наеме една зала и да ги провежда в нея. Обяснението, че това е шествие на любовта, категорично не е вярно. Този парад има политически искания, свързани с узаконяването на гей браковете, осиновяване на деца от хомосексуални двойки и т.н.", отсече Контрера.

София Прайд 2018 ще се проведе на 9 юни пред Паметника на съветската армия. Гей парадът тази година ще започне от 16.00 часа, когато ще стартира и музикална програма на прайда.

За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място.

В своя декларация до СО, групата "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" в Столичния общински съвет, попитаха кой позволява политически лупинг на СО. Повод за тях стана "изненадващата подкрепа за гей маратона, който се проведе на 19 май и последващите го тематични хепънинги, и София прайд", обясняват те.

Патриоти за София се интересуват и "кому е нужен този парад на лудостта и защо общинарите се поддадоха на гей лобито", настояват и за незабавното публично оттегляне на подкрепата на общината.

Пред Bulgaria ON AIR Карлос Контрера попита защо джендър-идеологията се допуска през парадния вход на Столичната община. Според него именно тя и опитите да бъде внедрена в образователната и правната система на страната, консолидира цялото общество.

Вижте повече във видеото!