България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Случаят Кюри" – Новият български детски игрален филм вече по кината

Историята разказва за приключенията на 8-годишните Тони и Рая, опитната мишка Мария Кюри, един побойник и едно отвличане

18.05.2018 | 10:20 Редактор: Василена Василева

"Случаят Кюри" е най-новият български детски игрален филм на режисьора Андрей Хаджи-Василев. Историята разказва за приключенията на 8-годишните Тони и Рая, опитната мишка Мария Кюри, един побойник и едно отвличане.

Идеята се ражда след като режисьорът Андрей Хадживасилев си дава сметка, че в последните години се наблюдава дефицит на българско детско игрално кино у нас.

"Филмът бе реализиран в рамките на две години. На кастинга посветих най-много време, тъй като е много важно да бъдат намерени правилните типажи, особено когато става въпрос за детски филм. Те трябва да бъдат артистични, да отговарят на характеристиката на героя, както и да имат хубава химия, да има контраст между лошия и добрия", сподели в студиото на "България сутрин" Андрей.

"Най-трудното, но и най-интересното е от добър да се превъплатиш в лош човек. Научиш ли се обаче, това може да ти е и от полза в реалния живот", каза младият актьор Ясен Кадиев, който влиза в ролята на побойника Стефан пред Bulgaria ON AIR.