България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Книга съветва как да преборим паническите атаки и бърнаут-а

Ралица Генчева представи "Кой те излъга какво е щастие"

15.05.2018 | 09:57 Редактор: Тодор Петров
Книга съветва как да преборим паническите атаки и бърнаут-а

"Кой те излъга какво е щастие" е новата книга на младата писателка Ралица Генчева. В страниците на книгата, чиято премиера ще се състои на 17 май, авторката разкрива как от изтощен до краен предел работохолик се превръща в щастлив човек.

"Част от книгата е моята история и какво ми помогна да живея един щастлив живот - може би доста по-различен от това, което хората си представят. Сега живея с малко неща, но най-важните за мен. Научих се да казвам "Не", сподели писателката в студиото на "България сутрин".

Тя разказа, че през 2015 г. е започнала да получава паник атаки и е имала чувството, че ще умре. Оттегля се от работа за няколко месеца и съществено преосмисля живота си, след като е диагностицирана с бърнаут. 

"Работих до късно вечер, уикендите също. Когато изживявах паник атаките не чувствах подкрепа отникъде. Реших да си почина и започнах да осъзнавам колко излишни неща съм натрупала в живота си", каза още Ралица пред Bulgaria ON AIR.

Основната ѝ идея е била не само да разкаже своята история, но и да даде конкретни стъпки и съвети за справяне с подобни проблеми. По думите на Ралица масово имаме отношения с "токсични хора", но не правим нищо по въпроса.

Вижте повече във видеото!