България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Диетите са неефективни! За да отслабнем трябва да променим хранителните си навици

Също така е много важно да увеличим и двигателната активност, категорична е Яна Данаилова
Публикувана: От:

Всяка една диета е неефективна. Когато силно ограничим калорийния прием тялото ни се стресира, метаболизмът се забавя и тялото се адаптира. В момента, в който обаче възстановим обичайния си начин на хранене, то се презапасява. Това отбеляза в студиото на "България сутрин" експертът по здравословно хранене Яна Данаилова.

Още по темата

 

Тя подчерта, че ако искаме да редуцираме теглото си трайно и здравословно трябва да променим изцяло хранителните си навици и да увеличим двигателната си активност.

Във връзка с това колко полезни са салатите, нутриционистът коментира, че много зависи какви продукти слагаме в тях, като не е изключено една салата да бъде истинска калорийна бомба.
 
"Много често в заведенията се предлагат зеленчуци, гарнирани с пилешко или риба. Протеин със зеленолистно е прекрасна комбинация. Не е добре обаче да комбинираме различни видове протеини като месо и сирене например", обясни Яна.

Пред Bulgaria ON AIR тя демонстрира как да си приготвим веган салата, която освен полезна е и много вкусна. 

Нутриционистът съветва още зеленчуците да не се съхраняват в найлонови плокове и сподели, че лично тя използва за целта стъклени буркани.

Вижте повече във видеото!

Коментари ( 0 )