България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Футболното хулиганство - отражение на случващото се в обществото ни

В страната ни липсва волята да бъде приложен законът, категоричен бе Димитър Ангелов-Дучето пред Bulgaria ON AIR

25.04.2018 | 09:21 Редактор: Василена Василева
Футболното хулиганство - отражение на случващото се в обществото ни

Агресията на футболните фенове е производно на това, което се случва в нашето ежедневие. Тя не е причинена единствено от спортните събития и емоциите по стадионите. Това коментира в студиото на "България сутрин" треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Тити Папазов във връзка с ранената полицайка Гергана Зашева на мача ЦСКА - "Левски" преди седмица.

"Много отдавна трябваше да бъдат взети по-строги мерки. Подобни събития трябва да представляват спектакъл, на който хората да се забавляват и спокойно да могат да заведат децата си", допълни още той.

A първите мерки за ограничаване на футболното хулиганство след инцидента със самоделна бомбичка на "Вечното дерби" преди седмица са вече факт. Нови камери бяха монтирани на Националния стадион "Васил Левски". Това е само първата стъпка от множеството набелязани от МВР, Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

Новите камери са с резолюция 4 К. Те ще могат да проследят движението на всеки зрител на територията на целия стадион. 

Ще бъдат поставени и нови стационарни камери, които ще заснемат конкретен периметър. От техните записи ще могат да се вадят кадри. Поименните билети и точно определените места също са част от борбата с футболното хулиганство. А на мача "Левски"-ЦСКА днес мерките за сигурност ще са почти драконовски.

Пред Bulgaria ON AIR бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето бе категоричен, че ако в държавата ни имаше сурови наказания подобни инциденти не биха се случвали.

"Липсва волята да бъде приложен законът. Позицията на управляващите се вижда от всички. А тя е отражение на случващото се в обществото", подчерта той.

Вижте повече във видеото!