България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Урок по родолюбие с актьора и певец Руслан Мъйнов

Заедно с "Виво Монтана" са подготвили концерт с патриотични песни

24.04.2018 | 10:50 Редактор: Тодор Петров
Урок по родолюбие с актьора и певец Руслан Мъйнов

Руслан Мъйнов и духовият оркестър "Виво Монтана" подготвиха концертна програма с патриотични, възрожденски песни и бойни маршове. Целта е да се популяризира българската история, култура и песенна традиция от древността.

"Много пъти съм участвал в подобни инициативи, но това вече е проект, направен със сърце и душа. Необходимо е тези неща да бъдат преразказвани на хората. Силата на тези песни е в това, че носят истинската история и разказват страшно много за това какво и как е било", каза Мъйнов в студиото на "България сутрин".

Актьорът и певец не смята, че всеки е длъжен да носи в себе си родолюбието, тъй като това не е нещо, за което е подписал договор. Мъйнов обаче подчерта, че много хора са заминали от България и техните деца се раждат и растат в семейства извън нашата страна. 

"Трябва да разказваме за героичното минало и поводите, с които да се гордеем. Познавам отдавна създателя и ръководител на "Виво Монтана" Пламен Крумов. Той е светъл човек и по същия начин е възпитал тези деца. В тях живее родолюбивото, това топло чувство", каза още Руслан Мъйнов пред Bulgaria ON AIR.

Много българи се обръщат към него и "Виво Монтана" с покани за участия в чужбина. Мъйнов е много радостен от този факт, но признава, че му се иска да има по-голям интерес и от публиката в България.

Вижте видеото!