България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Непривлекателните хора печелят повече пари, сочи проучване

Обосновано ли е твърдението? Дискусия с Ина Антонова, Гери Дончева и Александър Дойнов

24.04.2018 | 10:07 Редактор: Тодор Петров
Непривлекателните хора печелят повече пари, сочи проучване

Печелят ли повече непривлекателните хора или славата и парите вървят ръка за ръка с красивото лице? Учени са проследили развитието на 20 хил. млади американци в продължение на 13 години и са установили, че особено непривлекателните хора печелят повече пари от останалите.

"Шокирана съм, невъзможно е да е така. Всеки работодател иска да привлече красиви хора, които да представляват бизнеса му. Виждали ли сме много красиви американци освен холивудските звезди? Всички класации сочат, че по-красивите хора са по-предпочитани като работниците и по-успешни", посочи психологът Ина Антонова в "България сутрин".

Според нея идеята да си привлекателен идва от спокойствието и от вътрешния баланс. Когато човек е уверен в собствената си правота, в професионализма си, това вече е привлекателността, смята Антонова.

Моделът Гери Дончева уточни, че става въпрос не за грозни хора, а за по-непривлекателни. По думите ѝ успехът не се измерва нито с външния вит, нито с пари. Сам по себе си той може да означава личностно постижение, отбеляза тя и уточни, че в съвременния свят до голяма степен успехът има общо с визията на човек. 

"Когато излъчваш чистота хората искат да правят бизнес с теб", каза тя пред Bulgaria ON AIR и призна, че добрият външен вид често ѝ пречи в бизнеса. Всеки път ми се е налагало да доказвам, че съм и умна, сподели Дончева.

"Една жена, която е красива, моментално има място за секретарка и няма нужда от интервю. Кой ще вика мъж секретар? По мое време имаше мадами и мъже, сега има 9 пола", коментира винаги колоритният актьор Александър Дойнов.

Ако успехът не се мери с пари, защо всички моделки имат гаджета с висок статус, попита той на свой ред.

Вижте видеото с цялата дискусия!