България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Адвокат Марковски: Обвиненията към Иванчева са съмнителни! Искаме свобода

Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Аз не съм виновна", уточни защитата на кметицата на "Младост"

23.04.2018 | 08:27 Редактор: Велислав Филипов
Адвокат Марковски: Обвиненията към Иванчева са съмнителни! Искаме свобода

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" говори пред Bulgaria ON AIR. В събота се появи информация, че парите от подкупа са му върнати от прокуратурата, но той отрича.

Припомняме, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете задържани, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави изводът, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", заяви защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.