България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Счупихме рекорд по брой сключени бракове! Семейна ценност или архаизъм е вричането?

Без тази церемония едно семейство никога не може да постигне хармония, твърди PR експертът Соня Момчилова
Публикувана: От:

Още по темата

 

Счупихме 13-годишен рекорд по най-много сключени бракове. Отживелица ли е вричането на влюбените или начало на истинската любов?

Според PR експерта Соня Момчилова това е най-старото, най-съкровеното и религиозно тайнство и за да станат двама влюбени едно семейство - то трябва да се бракосъчетаят.

"Бракът е сливане в една плът. Създава се един триъгълник и никога не може без него да се постигне хармония в семейството. Бракът не е оцеляване на двама души, то е далеч по-дълбоко и мистично. Тази церемония е едно обричане един в друг", сподели в "България сутрин" Момчилова.

По думите ѝ без бракът не може да се протегнем към Бог.

Мнението на писателя Калин Терзийски е, че в бракът определено има поезия - както в сватбите, така и в красивите разводи.

"Когато едно нещо носи радост на хората, за мен е хубаво и красиво. Някои неща, които са определено зловещи, са отново радост и веселие за други. Същото е и с брака. Ленин казва, че бракът е узаконена проституция", категоричен е писателят пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че все пак браковете се сключват, когато хората имат надежда в бъдещето, което значи, че все пак нещата са добре.

"Защо хората трябва да ги държи хомотът на брака, а не желанието им да бъдат заедно? Винаги духовността е някаква цялост, но никъде християнството не е идеално и изцяло християнство. Ако говорим за брак и духовност - това си е граждански брак", завърши Терзийски.

Коментари ( 0 )