България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Наново: Да отпадне ли забраната за пушене в заведенията?

Абсолютно безумие е да се връщаме назад, коментира предложението на Валери Симеонов д-р Гергана Гушанова
Публикувана: От:

Трябва ли да отпадне забраната за тютюнопушене на закрито? Дискусията отново е на дневен ред, след като вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че се приемат закони, които не спазват и се нарушават на всяка крачка. По този повод той предложи да отпадне забраната за пушене в заведенията.

Още по темата

 

"Абсолютно безумие е да се връщаме назад към нещо, което опитахме в продължение на две години. Помещенията бяха разделени на пушачи и непушачи - видяхме отлично, че това не се спазва. Животът доказа, че това нещо не работи", коментира председателят на Коалиция за живот без тютюнев дим д-р Гергана Гушанова

В "България сутрин" тя подчерта, че е безумие с парите от цигари да се пълни хазната и да не се мисли за здравето на човек.

Никой не мрази пушачите, тази забрана за пушене помага и на тях, отбеляза д-р Гушанова. Според нея решението е контролът да се завиши, тъй като по думите ѝ има заведения, които хронично не спазват забраната. Да се затварят, настоя тя.

Журналистът и бивш депутат Росен Петров се съгласи, че забраната за тютюнопушене не се спазва и според него вицепремиерът Симеонов просто казва истината.

"Това отношение към пушачите, все едно са нацистки престъпници, силно ме смущава. Законът не се спазва в парламента, искаме хората да го спазват - това е лицемерие. И алкохолът е канцерогенен, защо го продаваме?", посочи Петров пред Bulgaria ON AIR.

Телевизионният водещ подчерта, че българите сме способни да заобиколим всяка забрана. Години ще минат, докато българинът промени манталитета си, така че да спазва такива забрани, убеден е Росен Петров.

 

Коментари ( 0 )