България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майката на задържания Божидар: Не трябва други да изкупват чужда вина!

Овчаров е все още в ареста заради нападението на ротвайлер върху 6-годишно дете, а собственикът на кучето - на свобода

13.04.2018 | 08:16 Редактор: Жанета Нейкова
Майката на задържания Божидар: Не трябва други да изкупват чужда вина!

Искаме истинският виновник да си понесе отговорността! Нека обществеността знае - не трябва други да изкупват чужда вина, категорична бе пред Bulgaria ON AIR Стела Николова - майка на задържания заради нападението на ротвайлер върху 6-годишно дете Божидар Овчаров.

Вчера съдът реши да го освободи от следствения арест, но това все още не се е случило. Николова съобщи, че причината е протест на прокурор срещу съдебното решение, което пък констатира пред изминалия ден, че отговорността за агресията на животното носи неговият стопанин Александър, а не Божидар.

Родители и близки на Овчаров организират протест в негова защита. С част от тях разговаря репортерът Димитър Димитров, сред които бе и майката на задържания.

"Искаме Александър Бизен да бъде намерен и задържан! Нека истинският виновник си понесе отговорността, защо не се покаже пред обществеността", бяха думите на Стела Николова.

Двама приятели на Божидар разказаха подробности за ротвайлера и неговия собственик, като единият от тях дори е станал жертва на кучето преди година и половина:

"Бяхме се събрали в парка и кучето ме прие за заплаха. Изненадващо ме захапа за панталона и почти целия го откъсна", обясни Радослав.

Самият той многократно, по думите му, е казвал на Бизен да предприеме мерки спрямо кучето си, но собственикът отговарял "с неглижираност".

Другият приятел на Божидар - Александър, разказа пред Bulgaria ON AIR, че ротвайлерът често се разхожда без повод, без намордник, дори на места, където не е уместно куче да бъде извеждано свободно. 

"Животното не е обучено, собственикът му иска куче, но не му се занимава да го гледа", обясни Александър.