България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Филмова програма от цял свят и изкуство, запечатано на лента в "Master of Art"

Международният фестивал включва в програмата си продукции за Чарли Чаплин, Мария Калас и Екзюпери

11.04.2018 | 10:17 Редактор: Василена Василева
Филмова програма от цял свят и изкуство, запечатано на лента в

Нови категории, богата филмова програма от цял свят и изкуство, запечатано на лента. Всичко това с начална дата 12 април.

Международният фестивал за документално изкуство "Маster of Art" включва в програмата си филми за Чарли Чаплин, Мария Калас и Екзюпери и ще продължи до 30 април.

Той ще се проведе на територията на три български града - София, Варна и Пловдив. Включва 77 заглавия, 265 прожекции, сподели в студиото на "България сутрин" артистичният директор на фестивала Найо Тицин.

"Master of Art" е първият на Балканите международен филмов фестивал за документални филми, посветени на изкуството.

Тази година-ще бъдат представени най-добрите от тях, продуцирани и имали премиера по света след 1.1.2016 г. в областта на архитектурата и дизайна, арт инсталации, съвременно и протестно изкуство, изобразително изкуство и фотография, музика и танц, литература, театър и кино, кулинарно изкуство, видео арт и арт реклами, изкуство за деца и изкуство във видеоигрите.

"Фестивалът се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери и да ѝ предостави алтернатива на масовата култура", допълни още Найо Тицин в студиото на Златимир Йочев и Лора Инджова.

Вижте повече във видеото!