България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

АПИ: Ограничения преди всичко за тирове са валидни в страната към този момент

Най-тежка е обстановката в областите Русе, Добрич и Силистра
Публикувана: От:

Още по темата

 

Бедстващи хора към този момент в страната няма, а най - тежка е обстановката в областите "Русе", "Добрич" и "Силистра". Това обявиха за Bulgaria ON AIR от Агенция "Пътна инфраструктура".

"Очаква се в тези области да има силен вятър, което означава, че ще има навявания, така че съветваме шофьорите да карат внимателно в тези части", каза в ефира на "България сутрин" Денислав Пейчев от АПИ.

Той каза също, че към този момент в цялата страна няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили, а ограниченията са само за тирове.

Те са валидни за участъците "Плевен - Бяла - Русе", "Нова Загора - Бяла - Русе", където трафикът е ограничен за тежкотоварните автомобили, а по направлението "Русе - Разград - Шумен" тировете трябва да се движат с вериги.  

Само за тежкотоварни автомобили са ограниченията и по проходите на страната. Денислав Пейчев обясни още, че към обяд се очаква нормализиране на обстановката и поетапно отваряне и на проходите.

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомниха още да тръгваме на път със заредени телефони и резервоари и да проверим каква е пътната обстановка по маршрута, където ще пътуваме. 

Вижте още подробности във видеото!

Коментари ( 0 )