България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Красна поляна" с протест тази вечер, а на 31 март ще чисти квартала

Организаторите облепиха с плакати спирките, за да привлекат вниманието на всички към проблема с "Виетнамските общежития"

13.03.2018 | 08:00 Редактор: Жанета Нейкова

Затишие пред буря? 

Хората от "Красна поляна" излизат тази вечер на пореден протест срещу "бездействието на общината в казуса с "Виетнамските общежития" и напразните обещания, давани от Столичната община в продължение на година".

Този път организаторите избраха нестандартен начин да привлекат вниманието на своите съкварталци и медиите, като облепиха с плакати старите автобусни спирки и други места на квартала си.

Протестът ще се състои отново на кръстовището между бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич", където днес пред камерата на Bulgaria ON AIR част от организаторите съобщиха:

"На 31 март ще почистим квартала си. Ще чистим и около "Виетнамските общежития", и агитираме жителите им да се включат в инициативата, за да покажат, че са съвестни граждани", коментираха протестиращите.

Те бяха категорични, че ще продължават с протестите дотогава, докато не видят конкретни мерки за справяне с проблема в "Красна поляна".