България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Един от най-успешните режисьори на Балканите се завръща в София

Милчо Манчевски ще представи "Bikini Moon" на 22-ия София Филм Фест
Публикувана: От:

Един от най-успешните режисьори на Балканите, носител на "Златен лъв" от Венеция и номинация за чуждоезичен Оскар за "Before The Rain" ("Преди дъжда") Милчо Манчевски се завръща в София с най-новия си американски независим филм "Bikini Moon" ("Бикини Муун"). Лентата ще бъде представена на 22-ия София Филм Фест, а с македонския режисьор, който живее и работи в САЩ, се срещнаха Ива Григорова и оператора Петър Симеонов. 

Още по темата

 

"Bikini Moon" движи на ръба между реалното и въображаемото, между онова, което се случва в действителност и това, което ни се иска да бъде. Петата кинотворба на известния македонски режисьор, живеещ от години в Ню Йорк, поставя сериозни теми, свързани с човешките ценности, етика и морал.

"Bikini Moon" е психологически портрет на жена, чието име е Бикини Муун Дейвис. Била е на мисия в Ирак. Но историята във филма я намира по улиците на Ню Йорк, където тя живее. Тя има силен характер, който изисква внимание. Когато я срещнеш, искаш да знаеш повече за нея. Но всъщност колкото повече научаваш, толкова по-малко знаеш. Това е и филм, който говори за липсата на лично пространство в днешния свят. Всичко може да бъде заснето и излъчено. 

Вижте повече в репортажа!

Коментари ( 0 )