България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Повишено внимание! Снегът преминава в дъжд, ще се образуват поледици

Март ще ни донесе температури от минус 20 до плюс 20 градуса, прогнозира синоптикът Симеон Матев

01.03.2018 | 07:31 Редактор: Тодор Петров
Повишено внимание! Снегът преминава в дъжд, ще се образуват поледици

Слъчевото време днес ще спомогне за повишение на температурите след мразовитото утро. В Югозападна България живакът дори ще достигне цели 3-4 градуса над нулата, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

-25 градуса е измерената температура тази сутрин в село Горочевци, Пернишко. Под -20 градуса е била температурата още в Севлиево и Кнежа. 

Над Западна България ще се наблюдава разкъсана облачност, но довечера около 20 часа ще започнат нови валежи - първоначално от сняг, който през нощта ще премине в дъжд, стана ясно още от прогнозата на синоптика в "България сутрин".

"Приближава поредният циклон и ще имаме проблеми, свързани с поледица. Заради ниските температури валящият дъжд ще образува опасна поледица - особено в Дунавската равнина и Тракийската низина. Утре трябва да бъдем много внимателни", предупреди Симеон Матев.

Той препоръча на кметовете да обърнат внимание на речните корита, тъй като дебелият сняг ще започне да се топи и ще бъде съчетан с превалявания от дъжд. Снежната покривка ще започне да се топи най-напред в югоизточните райони, а по-бавно това ще става в Северна България.

На днешния ден ще има рекорди за измерени ниски температури. Март месец обаче ще се радваме и на температури около и над 20 градуса.