България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ген. Тодор Бояджиев представя "Изповед на шпионина"

Изданието съдържа редица снимки както от личния му архив, така и от знакови моменти от времето, когато е бил в длъжност.

26.02.2018 | 09:36 Редактор: Василена Василева
Ген. Тодор Бояджиев представя

След двутомника "Наръчник на шпионина" ген. Тодор Бояджиев завършва своеобразната си трилогия с най-мащабната си книга досега – "Изповед на шпионина".

В нея той разказва истории от своя живот и отправя послание от настоящето към бъдещето, стъпвайки върху трудно извоюваните поуки от миналото. 

"На практика не ми беше никак трудно да разказвам. В книгата, която е 600 страници, 400 са спомени на непенсионирания разузнавач или с други думи - неща, които съм вършил след като излязох от служба. Затова и нямам бариери", посочи в студиото на "България сутрин" авторът ген. Бояджиев.

Изданието съдържа редица снимки както от личния му архив, така и от знакови моменти от времето, когато е бил в длъжност.

Тодор Бояджиев е роден на 10 октомври 1939 год. Той е един от основоположниците на Научно-техническото разузнаване на ДС. 11 години ръководи българската резидентура в Ню Йорк. Бил е главен секретар на МВР, депутат в 7-то ВНС и 39-то ОНС.

Вижте повече във видеото!