България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Режисьори пресъздават Пловдив в 7 късометражни филма

Всеки един от тях ще прекара месец в града, за да се вдъхнови, а после да разкаже своята градска история

23.02.2018 | 10:05 Редактор: Иван Берберов
Режисьори пресъздават Пловдив в 7 късометражни филма

Пловдив ще вдъхновява 7 успешни режисьорски екипа, като целта е да създадат 7 късометражни филма по модела на известните "Париж, Обичам те!" и "Ню Йорк, Обичам те!". 

"Идеята се роди преди около година и половина когато разбрахме, че Пловдив ще е европейска столица на културата. Помислихме си защо да не съберем няколко успешни български режисьори, за да творят. Искаме да потопим режисьорите в града Пловдив", сподели филмовият продуцент и част от организаторите на събитието Елена Мошолова.

В студиото на "България сутрин" тя посочи режисьорите, които са поканени: Кристина Грозева и Петър Вълчанов, които работят в тандем, Павел Везнаков, Христо Симеонов, Николй Тодоров, Любомир Младенов, Ралица Петрова и Димитър Кутманов.

"Всеки един от тях ще изкара месец живеейки в града, за да го почувства. Всеки един от режисьорите ще проведе майсторски клас на тема, любопитна за него. Стремим се филмите да бъдат до 12-15 минути. Целта е всички те да могат да бъдат обединени в един общ филм. За първи път режисьорите може да се вдъхновят от град", отбеляза Мошолова пред Bulgaria ON AIR. 

Вижте видеото с целия разговор!