България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Разприте в "Обединени патриоти" са борба за електорат?

Целта на политическите скандали е отвличане на обществото внимание, твърди Димитър Байрактаров
Публикувана: От:

Още по темата

 

Казват, че тихите води са най-дълбоки… Нещо подобно се случи и във вчерашния ден, когато най-мълчаливият елемент от коалицията "Обединени патриоти" проговори с остри думи към представителите на ГЕРБ и към колегите си от Патриотичната коалиция. Потъва ли формацията и равносилни на политическо самоубийство ли са действията на Симеонов, Каракачанов и Сидеров? 

"Проблемите в коалицията не са от вчера. Защо точно вчера се изказа Сидеров? Къде беше "Атака", когато беше приет бюджета? Това е странно говорене за един опитен политик. Това е борба за електорално позициониране. Всичко това е, за да компенсира електоралното недоверие", подчерта политологът Татяна Буруджиева.

В студиото на "България сутрин" тя изтъкна, че реакцията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов към думите на Сидеров е била съвсем на място, а именно, че няма да се разправят през медиите. 

"Електоралните нагласи и спадането на рейтинга на доверие. Този политически цирк ми е до болка познат. Надутите очаквания на електората за Европредседателството трябва да бъдат притъпени, затова се случва всичко. Целта е отвличане на общественото внимание. В момента нищо не се говори за това председателство", посочи политикът и анализатор Димитър Байрактаров.

По линия на поредицата от конфликти между президент и премиер Буруджиева отбеляза, че това е битка за имидж. Радев смята, че президентството трябва да бъде един от центровете на властта. Според мен няма сблъсък на институциите, тъй като те действат в различни сфери, поясни още тя пред Bulgaria ON AIR. 

Коментари ( 0 )