България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП си вкара автогол заради Жаблянов, смята Сашо Диков

ГЕРБ и "Обединените патриоти" отстраниха заместник-председателя на Народното събрание от поста му

22.02.2018 | 08:58 Редактор: Василена Василева
БСП си вкара автогол заради Жаблянов, смята Сашо Диков

БСП за пореден път си вкара автогол. Още след "дебилното" изказване на червения депутат Иво Христов, вместо да го бранят всячески, те трябваше да се разграничат от него и да го изхвърлят от парламентарната си група. Постъпката им спрямо заместник-председателя на партията Валери Жаблянов е поредното безумие, отсече в студиото на "Българиа сутрин" журналистът Сашо Диков.

ГЕРБ и "Обединените патриоти", както се и заканиха, отстраниха Валери Жаблянов от БСП от поста заместник-председател на Народното събрание.

С гласовете на 110 депутати от ГЕРБ, ОП и "Воля" беше прието искането за оставката на Жаблянов, който си навлече гнева на мнозинството заради няколко солови изяви.

Самият Жаблянов не видя причина да подаде оставка, защото бил изказал личното си мнение.

Съпартийците му застанаха зад него и дори се заканиха, че ако той бъде отстранен като зам.-председател, няма да предлагат друг кандидат за неговото място.

"Липсва реална, ярка и безкомпромисна алтернатива на властта. На народа му е писнало от извращението, което правителството демонстрира чрез управлението си. На България ѝ е нужда силна опозиция", подчерта Диков.

Пред Bulgaria ON AIR Георги Харизанов от Института за дясна политика пък отбеляза, че социалистите не се съобразяват с това, че времето на прехода отдавна е отминало, а изострената демокрация, в която живеем, дава възможност на обществото да протестира и да изразява недоволоството си за каквото си пожелае.

"Ако политическата класа не намери сама волята да се промени, рано или късно ще бъде променена отвън от нови, несистемни играчи. А през последните години се нагледахме на много такива, които влизаха в парламента. Качествата им бяха нулеви и бяха позор за българската демокрация", допълни още Харизанов.

Вижте повече във видеото!