България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещ:
Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Столични квартали излизат на протест срещу презастрояването

Гражданите са недоволни от внесените промени в устройствения план на София
Публикувана: От:

Жители на столичните квартали "Младост" и "Дружба" излизат на протест срещу презастрояването в София и внесените промени в устройствения план на Столичната община.

Още по темата

 

Според гражданите по този начин ще отпадне защитата на зелените зони.

Протестът е насрочен за 14 ч. днес пред сградата на Народното събрание. Хората са притеснени от факта, че ако готвените промени, които вече са приети на първо четене влязат в сила, ще се влоши качеството на живот в столицата, а от малките градинки в междублоковите пространства няма да остане и спомен.

"С общи усилия искаме да изразим несъгласието си към проектозакона ЗИД по ЗУЗСО, според който защитата на зелените площи в цяла София пада. Също така се обявяваме против зоната за високо застрояване, в която няма да има ясни правила за озеленяване, кинт, плътност, еко оценка, анализ на трафик и обществено обсъждане", посочиха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Недоволните граждани неслучайно са избрали мястото за провеждане на протеста. Днес Народното събрание ще бъде домакин на работна среща-дискусия по проекта на доклад за второ гласуване на промените в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

Коментари ( 0 )