България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шефът на КЗП: Ваучерите стават все по-предпочитан способ за подарък по празниците

Димитър Маргаритов обаче напомни, че не бива да се притесняваме да предадем определена информация на тези, на които подаряваме

14.02.2018 | 08:11 Редактор: Ивайло Николов
Шефът на КЗП: Ваучерите стават все по-предпочитан способ за подарък по празниците

Ваучерите за подаръци стават все по-предпочитани по празниците, не само за Св. Валентин, но и за други празници, като Коледа, защото е удобно и дават повече възможности. Това обясни председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

"Потребителите, които подаряват не бива да се притесняват да предадат определена информация на тези, на които подаряват, защото винаги закупуването и използването на тези ваучери е свързано с някои условия-най-малкото срока, в който може да бъде реализирана покупката или други условия, които да са свързани с различен тип промоции и намаления, за които въпросният ваучер да не важи", подчерта Маргаритов в студиото на "България сутрин".

Относно днешния празник, председателят на Комисията за защита на потребителите призова да питаме когато правим резервация, за вечеря например. По думите му е важно да обръщаме внимание на евентуални допълнителни такси или неща, за които могат да ни таксуват, като гледка или някаква програма.

"Понякога ви казват, че ще получите безплатна бутилка вино, но  не винаги можем да сме сигурни, че това е така, защото понякога получаваме със сметката някаква добавка", обясни председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред Bulgaria ON AIR

Той каза, че често остановяваме подобни добавки, като "гледка" много късно, а търговците разчитат на еуфорията и това, че не искаме да си разваляме празничната вечер.

Вижте още: