България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Родители на протест: Не затваряйте детската кардиологична клиника!

От здравното министерство са категорични, че няма да бъде допуснато клиниката да спре работа

14.02.2018 | 08:35 Редактор: Велислав Филипов
Родители на протест: Не затваряйте детската кардиологична клиника!

Родители на деца със сърдечни проблеми излизат тази сутрин на протест пред Министерския съвет в защита на детската кардиологична клиника в Националната кардиологична болница.

Инициаторите на протеста твърдят, че положението е нетърпимо от години, клиниката страда от липса на финансиране и кадри, а сега е изправена пред реалната опасност да спре работа.

Според протестираща наистина клиниката е на ръба и може да спре работа, а в такъв случай няма кой да се грижи за децата със сърдечни проблеми.

"В тази клиника работят едни прекрасни специалисти, но ние ги губим. Не смятам, че директорът е виновен за лошото положение. По-скоро има грешно изчисляване на пътеките", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Жената уточни, че е истински ад да излезеш в чужбина, за да търсиш специалист за малкото ти дете, защото никой не ти обръща внимание, а освен това сумите са непосилни за повечето хора.

От Министерството на здравеопазването са категорични, че проблеми с финансирането няма и клиниката няма да бъде затворена.