България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Правителството непоклатимо, ДПС и БСП - готови да сменят Патриотите, смята Марешки

ВМРО и "Атака" са под прякото подчинение на ДПС, Каракачанов е троянският кон в коалицията, настоя лидерът на "Воля"
Публикувана: От:

Изказванията на Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, че управляващата коалиция може да се разпадне, ако Истанбулската конвенция бъде ратифицирана, са пореден опит двамата "да си надуаят рейтинга, който постоянно пада". Това посочи пред Bulgaria ON AIR лидерът на "Воля" Веселин Марешки, след като споровете около ИК показаха, че достигането до консенсус е почти невъзможно.

Още по темата

 

"Решението дали да се разпадне коалицията и да се мине към предсрочни избори, ще бъде взето в централата на ДПС, защото ВМРО и "Атака" са под прякото подчинение на ДПС. Преди тези избори Каракачанов беше в коалиция "България без цензура", след това го имплантираха в т. нар. патриотична коалиция. Той е троянският кон в тази коалиция", заяви Марешки в сутрешния блок на телевизията.

По думите му Патриотите могат да преглътнат ДПС, за да имат двама вицепремиери и няколко министерски кресла.

Още по темата

 

"Нищо не може да разклати правителството. Много е силно, защото има много кандидати да го подкрепят", отбеляза депутатът и добави, че ДПС и БСП са готови да заместят Патриотите, ако те напуснат управляващата коалиция.

"Аз съм изцяло против насилието срещу жени и деца, не прочетох въвеждането на трети и четвърти пол, срещу което съм категорично против. Лично ще подкрепя Истанбулската конвенция. Ако конвенцията получи подкрепа на Конституционния съд, това с чиста съвест ще ми даде възможност да гласувам със "за", обясни Марешки.

"Корупцията в България е на много високи нива. Управляващите имат желание да направят нещо, свързано с антикорупционния закон. След половин-една година ще видим дали той работи", каза още председателят на партия "Воля"в "България сутрин".

 

Коментари ( 0 )