България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

От вторник времето се затопля, но ще е далеч от слънчево!

В планините ще бъде подходящо за туризъм и ски, отбеляза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев

12.02.2018 | 07:40 Редактор: Иван Берберов
От вторник времето се затопля, но ще е далеч от слънчево!

След преминалия циклон в събота и неделя предстои подобрение на времето. Към този час има слаби снеговалежи, но до няколко часа и те ще спрат. Следобед облаците ще започнат да се разкъсват от запад на изток. Но не можем да кажем, че ще бъде слънчево

Денят ще бъде мек в температурно отношение с градуси между 3 и 8. В момента в страната температурите са от порядъка на -1 до 3 градуса. В планините вятърът не е силен, скоростта му достига до 20 км/ч. По високите части все още превалява съвсем слаб сняг. Времето ще е подходящо за туризъм и ски.

Това прогнозира климатологът Симеон Матев в студиото на "България сутрин". По негови думи от утре се очаква затопляне, а времето от сряда натам ще бъде предимно дъждовно. На местата със снежна покривка температурите е възможно да достигнат до 10 градуса, поясни той. 

"Снежната покривка в столицата не предизвика особени проблеми, но все пак трябва да се внимава от подхлъзвания. През уикенда се очаква слънчево време със сравнително високи температури за сезона", посочи още синоптикът на Bulgaria ON AIR.