България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Управляващата коалиция е по-скоро стабилна, смята политолог

Първан Симеонов е на мнение, че няма обективни причини за предсрочни избори

05.02.2018 | 09:13 Редактор: Ивайло Николов
Управляващата коалиция е по-скоро стабилна, смята политолог

Многото на пръв поглед несъгласия и разминавания в управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" по-скоро показват, че тя е стабилна. Това е мнението на политолога Първан Симеонов. По думите му по този начин патриотите напомнят кои са, но не може да се продължи дълго време с трупането на това напрежение.

"Когато започнат да си позволяват директно да поставят условия на Борисов, това означава, че те знаят, че той няма къде да ходи, няма как да отиде на избори", сподели Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

По думите му предсрочни избори са възможни след края на европредседателството ни.
"Всичко е възможно, но няма обективна обществена поръчка, първо голямата част от обществото не ги иска, второ икономиката е сравнително добре и се възприема по-добре от хората. Това, което обаче е на лице е повишаване на напрежението", обясни политологът Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Според него привидната стабилност не може да отмени търсенето на нови възможности. По думите на Симеонов кастингът за политици на Слави Трифонов също е нещо ново, което постоянно търсим в последни години.

"Така започнаха страшно много проекти, единственият, който успя да се задържи е Борисов, всички други минаваха и заминаваха. Напълно възможно е и тук да имаме едно избухване и после разочарование, но е прекалено рано", подчерта политологът в ефира на "България сутрин".

Според Първан Симеонов 2017 год. беше една от най-ключовите години и вече все повече България намира място на международната сцена.

Вижте още във видеото