България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" за първи път се събират на една сцена

Легендарните групи подготвят грандиозен концерт през април

31.01.2018 | 09:33 Редактор: Василена Василева

Култовите български банди "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" за първи път се събират заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала "Арена Аремеец".

На 21 април, легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок, и създатели на ъндърграунд културата от края на 80-те и 90-те години на 20 век, ще зарадват хиляди фенове с оригиналните си състави, но и с новите си попълнения.

"Концертът ще бъде наистина исторически. Колкото и тъжно да звучи, това ще бъде първият и последен път, в който тези четири групи ще се съберат, тъй като организацията е изключително тежка. Някои от музикантите живеят в различни краища на света", сподели в студиото на "България сутрин" големият роден рок музикант Светльо Витков.

Близо 40 музиканти ще се качат на сцената, за да изпълнят на живо в тези състави, някои от любимите за цели поколения култови песни.

Във връзка с политическата обстановка в страната, Светльо Витков подчерта, че медийното пространство дава твърде голям отзвук на не толкова значими теми, от които след това обществото се възпламенява.

"Пример за това е мръсният въздух. Той винаги си е бил мръсен. И мерките, които Столичната община трябва да предприеме е не да ограничава движението на автомобилите, а просто по-често да мие улиците", отсече още той пред Bulgaia ON AIR.