България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Вотът срещу правителството разочарова хората, смята журналист

Управляващите трябва да се научат да слушат критика, каза Валерия Велева

25.01.2018 | 09:53 Редактор: Иван Берберов
Вотът срещу правителството разочарова хората, смята журналист

Вотът на недоверие, внесен от БСП, не успя да свали правителството, тъй като гласовете на социалистите и ДПС не бяха достатъчни. 

"Ясно бе как ще премине гласуването. Така, както са се преброили предварително. Но загадката беше как ще премине дебатът преди това. За обикновения човек премина така – "много се краде, много се краде". Но от отсрещната страна се чува "ама и при вас се краде". Това не е решение на въпроса", отбеляза журналистът Арман Бабикян.

По негови думи голяма част от хората очакваха нови разкрития, нова далавера, нов корумпиран кмет, нови братовчеди, но останаха незадоволени от този вот на недоверие. Всъщност това, което се обсъжда, никой не отрича, че съществува, подчерта той в студиото на "България сутрин".  

На дебата преди антивота премиерът Бойко Борисов не присъства в залата, а според Бабикян той трябва да бъде там, ако не за друго, то поне от уважение към милионите, които опозицията представлява. Населението отчита корупцията като основен проблем в държавата, допълни той. 

"Изказването на президента не повлия на гласуването. Държавният глава се оказа изразител на народните усещания. Радев става все повече лидер на нацията. В момента Борисов отстъпва от тази роля. Вторачвайки се в международната политика премиерът изпуска ситуацията в страната. В момента няма алтернатива на ГЕРБ, но те не очакваха сегашната ситуация и не знаят как да я отреагират", категорична бе журналистът Валерия Велева. 

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че върху управляващите в последно време се струпаха прекалено много неща като Истанбулската конвенция, борбата за НП "Пирин" и изграждането на втория кабинков лифт. Властимащите не знаят как да реагират на всичко това, а трябва да се научат да слушат критика, обясни още Велева.