България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Кодовo име: Живот" - Ваня Червенкова за силата да си откровен

Върнах се 14 години назад, за да преодолея единствения си страх, призна бизнесдамата

23.01.2018 | 10:31 Редактор: Тодор Петров

14 години по-късно бизнесдамата Ваня Червенкова разкрива силата да продължиш напред. Какво се крие в новата ѝ книга "Кодов име: Живот", защо се върна в деня на покушението срещу нея през 2003 година? Отговорите на тези въпроси сподели откровено Ваня Червенкова в "България сутрин".

"Не очаквах с космическа скорост да вляза в Топ 3 на всички вериги книжарници в България. В по-голямата част от тях съм бестселър. Върнах се 14 години назад, защото това беше единственият страх, с който исках да се преборя. Това са ужаси, които аз преживях. Върнах се, за да се срещна със страха, да погледна от другата страна на нещата", каза Червенкова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя е заснела и късометражен документател филм, който върви заедно с книгата. Там говоря за компилация между всички религии, естествено - случката. Трябваше да разкажа на хората онова, което искам да им дам като послание, сподели бизнесдамата.

"Нямах идея, че ще ме допуснат в реанимацията, където преди много години съм лежала", призна Червенкова, която за пръв път след ужасния инцидент се среща с жената, която я е поела в Спешното отделение. 

"Исках тя да ми разкаже в подробности какво е видяла. Преди 14 години избягах от онази варненска болница и никога не съм имала възможността да разговарям с хората, които са виждали единствено едно парче месо. Може би болката ме накара да стана много по-състрадателна", сподели още тя.

Според Червенова книгата може да бъде нещо повече от урок за хората. Тя призна, че ѝ се налага да отговаря на съобщенията на хиляди хора и не е очаквало, че толкова много ще се влюбят в новата ѝ книга. 

Вижте видеото с целия разговор!