България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жители на "Красно село" на протест срещу строеж под прозорците им

Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи

22.01.2018 | 08:19 Редактор: Ивайло Николов
Жители на

Жители на столичния квартал "Красно село" на протест срещу строежа на нов блок в района. Хората са притеснени, че ще останат без зелени площи.

Строежът е на няколко метра от блока, от който са и протестиращите. Едно от основните притеснения на гражданите е именно близостта. По план на мястото ще бъде построена жилищна сграда, която е с 3 метра по-ниска от блока на протестиращите. 

"Собственикът е направил замяна с общината. Те дават 106 квадрата, общината им дава зелена площ 102 квадратни метра", обявиха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях това е незаконно, защото единственото действие, което могат да предприемат собствениците на площта, е да оградят и да поддържат зелената площ. Не обаче и да строят.

"Преди 9 години закупих тук апартамент с идеята, че ще имам гледка, но се оказва, че пред моите прозорци ще има 7-етажен блок", оплака се друг от протестиращите в ефира на "България сутрин".

Недоволните жители на "Красно село" недоумяват защо еколозите протестират срещу строеж на лифт, а не и срещу застрояването на зелените площи в София.

 


3
0 rate up comment rate down comment 0
onairguest
преди 6 години
До: krasnoseloНе можеше ли просто да изгледате видеата преди да питате? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
krasnoselo
преди 6 години
Какво стана с коментара от общината? Щеше да има развитие? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
krasnoselo
преди 6 години
Видеото не работи.Сега южните ни балкони, които е предвидено да бъдат слънчеви, ще потънат във вечна сянка. Страхотна гледка ще имат всички съседи - чужд балкон с прострени *** на простора. Сигнализирай за неуместен коментар