България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Речта на Борисов в Страсбург - адекватна или лош театър?

Двете гледни точки пред Bulgaria ON AIR представиха журналистът Кристина Кръстева и PR експертът Соня Момчилова
Публикувана: От:

Българският премиер Бойко Борисов представи в Страсбург програмата и приоритетите по време на европредседателството ни. За първи път български министър-председател говори пред Европейския парламент.

Още по темата

 

Речта му очаквано срещна и одобрение, и критика. В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR PR експертът Соня Момчилова разкритикува поведението на Борисов.

"Очевидно се чувства все по-комфортно в корубата на близък приятел на тези, които го потупват по гърба. До 20-ата минута на неговата реч бях напът да се разочаровам, че няма да остави следа, докато не се влезе в режим на диалог и в свой стил не обясни за щъркелчетата, за фауната и флората. Много лош театър, от който всички сме отегчени", посочи тя и добави, че чуваме все по-брюкселско говорене от премиера.

По думите ѝ Борисов е точно какъвто го очакват в ЕС и ни сервира по начина, по който сме необходими. 

"Все се надявам, че силният вятър ще издуха смирението и фините прахови частици, които твърде се угоиха", отбеляза PR експертът Соня Момчилова.

Журналистът Кристина Кръстева не се съгласи с това мнение и бе категорична, че речта на Борисов не е лош театър. Според нея не е имало нищо неочаквано в изказването на премиера и темите, които е засегнал. 

"Какво по-различно трябваше да направят премиерът и неговата делегация?", попита риторично Кръстева в "България сутрин".

Тя обаче отправи огромна по думите ѝ критика към Бойко Борисов. Според нея той е сбъркал с обещанието в залата, че Истанбулската конвенция ще бъде приета от България. 

Това е абсолютно груба грешка, защото на 23 януари предстои обществено обсъждане в Софийския университет и не може да се предпоставят решения на НС, който е автономен орган, подчерта тя.

 

Коментари ( 0 )