България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Психолог убеден: Няма как зрял човек да бъде държан против волята му

Двете сестри от Свищов са намерили опора една в друга, коментира Ина Антонова случая с много въпросителни
Публикувана: От:

Още по темата

 

Няма как един зрял човек да бъде държан вкъщи против волята му, без да може да вика за помощ или да предизвика вниманието на съседите. Двете сестри от Свищов най-вероятно са преживели нещо извън зоната им на комфорт. Такова бе мнението на психолога Ина Антонова, която коментира случая "Къщата на ужасите" в студиото на "България сутрин".

Гостът на телевизията подчерта, че информацията е много спорна и няма как да бъде категорична в анализа си.

Според данните, които предоставят медиите, психологът е на мнение, че двете сестри доброволно са останали в дома си, дори е възможно самите те да са пожелали това. 

"Двете жени са намерили опора една в друга и са се затворили в много малка зона на комфорт. Изолацията е нормално следствие при човек, преживял нещо неприятно", обясни Антонова.

По думите ѝ това е депресивно състояние, които може да премине в клинично. Все пак психологът не смята, че загубата на работа може да бъде причината човек да се заключи в дома си за период от 5-6 години.

"Икономическият фактор не е бил най-важен за семейството от Свищов. Все пак загубата на работа може да се случи по много начини, включително и чрез насилие", предположи гостът на Bulgaria ON AIR.

"Затварянето в черупка" за толкова години може да доведе до трайни увреждания като загуба на ментални способности, подчерта психологът.

Коментари ( 0 )