България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политолог категоричен - "Пакетирането" с ДПС не е добра идея за никого!

Първан Симеонов твърди, че е здравословно БСП да се разграничи от Движението за права и свободи

17.01.2018 | 09:46 Редактор: Жанета Нейкова
Политолог категоричен -

"Пакетирането" с ДПС не е добра идея за никого в България все още. Хубавото при БСП е, че се разграничи от нея, здравословно е за социалистите да се дистанцират. Това бе мнението на политолога и директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов в "България сутрин".

Заедно с колегата си от СУ ''Св. Климент Охридски'' Димитър Димитров, двамата коментираха вота на недоверие, който опозицията внася сама, чиято тема е провалът на управляващите в борбата с корупцията.

Вече бе заявено, че вотът ще бъде подкрепен от Движението за права и свободи, но те решиха да направят това със свои мотиви и аргументи. 

"ДПС няма как да бъде включена в мнозинството, което категорично се разграничава от корупцията. Не отнема връщане много назад, за да се разбере, че партията е част от статуквото, от което пък част са механизмите на корупцията", продължи въпроса с решението на ДПС пред Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите му внасянето на вота ще бъде още един рунд, в който социалистическата партия търси начин как да изглежда благоприятно в очите на обществото. 

Логиката на Първан Симеонов го отвежда до мнението, че вотът по-скоро няма да мине в парламента.

Димитров пък бе категоричен, че с това решение на опозицията няма да се стигне до дестабилизация в управлението.

"Идеята е да се продължи онази пропагандна линия, в която БСП заявява, че няма нищо общо с правителството на Борисов и просто ще изчака своя ред да вземе властта", твърди политологът.