България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глас от БСП: Причината за вота на недоверие не се изчерпва само с корупцията

Според депутата от ГЕРБ Спас Гърневски правителството с този премиер вече 3-ти мандат се бори със сивата икономика

17.01.2018 | 09:25 Редактор: Велислав Филипов
Глас от БСП: Причината за вота на недоверие не се изчерпва само с корупцията

БСП внася днес вот на недоверие срещу правителството. Мотивите са свързани със сивата икономика и контрабандата у нас. Въпреки че първоначалната идея беше вотът за бъде внесен заедно с ДПС, миналата седмица стана ясно, че той ще бъде иницииран само от левицата.

Според депутата от БСП Славко Велков няма никакъв раздор между левицата и ДПС - просто социалистите имат достатъчна парламентарна сила да внесат сами вота на недоверие към правителството. 

"Причината за вота не се изчерпва само с корупцията. Темата е неспособността и нежеланието на правителството да се пребори със сивата икономика, да се бори с корупцията. Имаме и други мотиви. По време на разискванията в парламентарната зала ще чуете и конкретика по тези въпроси", допълни народният представител в "България сутрин".

По думите му вотът на недоверие ще бъде внесен за реални неща и реални причини.

"Ние имаме достатъчно данни за корупция в сферата на здравеопазването, в област сигурност, при санирането също открихме нередности", каза социалистът.

Мнението на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски е, че вотът на недоверие е безсмислен, защото правителството с този премиер вече 3-ти мандат се бори със сивата икономика и корупцията, която е плод на 28-годишния Преход.

"Всичко идва от времето на комунизма. Като се започне от източването на националните капитали във външнотърговските дружества, след това банковия фалит 94-96 г., в който фалираха банковата система и обраха спестяванията на народа", категоричен бе народният представител от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Гърневски смята, че това е поредният опит на БСП да се върне в политиката, но е безумно носителите на корупцията да внасят вот на недоверие на тема корупция.