България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Бизнесмен: В България не са проблем ниските заплати, а липсата на хора

Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре, каза Ивайло Пенчев пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от 700-800 лв.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."

Коментари ( 6 )
 • 6

  Nikolai Nenkov

  15 яну 2018 | 16:13

  Никъде в интервюто г-н Пенчев не е споменал че " не заслужава и 300лв ", а че " не може да искара и 510 лв". Прав е човека, няма много читави хора в България ( повечето са избягали ) които да работят съвестно, иначе се намират хорица които пък иначе искат искат високи заплати, а те самите няма какво да дадат и да оправдаят високи заплати.
 • 5

  Velichkov Yavor

  15 яну 2018 | 13:20

  В кочината и един електронен подпис не може да подновиш без да те заболи главата, човекът ми говори, че след 10 години щяло да стане по-добре :D
 • 4

  Velichkov Yavor

  15 яну 2018 | 12:58

  Хубаво е, че сте оптимист, основно такива ще останат до 10 години да пълнят вечно спуканото гърне на хазната.
 • 3

  Velichkov Yavor

  15 яну 2018 | 12:36

  Аз пак само искам да му кажа на този преуспял бизнесмен, че извън София все още има места, където електричеството(което предстои да поскъпне без никаква реална причина) прекъсва по няколко пъти на ден от най-малкия вятър, дъжд, сняг и т.н., някой път и за няколко часа, понякога дори и да искаш да правиш нещо в тази държава технически не е възможно, отделно е супер некачествената инфраструктура и разбитите пътища, ама няма значение, всеки е свободен да се фантазира колкото си иска, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, малкия и средния бизнес в провинцията няма да издържи повече тази лойна тежест на върха на държавата, предстои да го видите!
 • 2

  Velichkov Yavor

  15 яну 2018 | 11:23

  Мн държа да ви предупредя, че не осъзнавате какви планетарни промени предстоят със Земята :D Масоно-капитализмът предстои да бъде заличен от съществуването заедно с всички зидари, целият им градеж ще се срине етаж по етаж като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва, космически процес за смяна на парадигмата, до 2050-та някои места направо предстои да бъдат заличени, това включва и големи територии на САЩ, сегашната смехономика няма въобще да може да функционира нормално :D
 • 1

  Velichkov Yavor

  15 яну 2018 | 11:14

  Хаха, успех желая на всички бъдещи предприемачи, послушайте го, прав е, похарчете си парите, изтеглете заеми с ниски лихви, след 10 години ще е мн по-добре, всички проблеми ще се решат от само себе си, всички дупки от злоупотребите на върха на държавата Юнкер и Туск ще ги запълнят с произнасянето на слово на български, действайте смело :D Държавата въобще не пречи, сигурно мн зависи кой си, кой познаваш и с каква дейност се занимаваш, както и какви интереси засягаш :D Общо взето празни приказки за пред 80-те процента :D 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, всичко е разграбено, до 2025-та по-голямата част от малкия и средния бизнес ще фалира, не само болници и общини, след това няма да има пари за пенсии, предстои да го видите и преживеете, от такова ниво на съзнание - толкова положителни резултати за хората...