България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бизнесмен: В България не са проблем ниските заплати, а липсата на хора

Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре, каза Ивайло Пенчев пред Bulgaria ON AIR

15.01.2018 | 09:52 Редактор: Велислав Филипов
Бизнесмен: В България не са проблем ниските заплати, а липсата на хора

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от 700-800 лв.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."


1
0 rate up comment rate down comment 0
Nikolai Nenkov
преди 6 години
Никъде в интервюто г-н Пенчев не е споменал че " не заслужава и 300лв ", а че " не може да искара и 510 лв". Прав е човека, няма много читави хора в България ( повечето са избягали ) които да работят съвестно, иначе се намират хорица които пък иначе искат искат високи заплати, а те самите няма какво да дадат и да оправдаят високи заплати. Сигнализирай за неуместен коментар