България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Социални мрежи, безотговорни родители... Децата ни се бият масово!

Момичетата вече са по-агресивни от момчетата, посочиха експерти пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

"Днешните деца са онлайн деца, друг психичен продукт. Те не правят разлика между реалния си живот и онлайн живота си. Даже този онлайн е по-реалният за тях. Изправени сме пред огромно предизвикателство да създадем нормална комуникация с това поколение", обясни психологът Христо Монов.

Още по темата

 

Думите му идват в контекста на поредния масов училищен бой. Този път в двора на бургаско училище заради размяна на обидни реплики в интернет между две ученички. От Регионалния инспекторат в Бургас изпратиха доклад до Министерството на образованието за инцидента. Ще бъдат свалени и записите от охранителните камери, които са запечатали боя.

"Огромната част от българските родители са безотговорни! Има съвсем достъпен софтуер, който безплатно могат да изтеглят и да осъществяват контролните си функции", посочи психологът пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

 

Директор на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров се съгласи, че днешните родители са "супер либерални". 

"Представят си, че добрият родител е този, който не упражнява никакъв контрол върху децата. Трябва да упражняват много строг контрол, особено когато децата им са между 4 и 7 клас", настоя той в "България сутрин".

Александров допълни, че децата вече живеят в социалните мрежи и се удовлетворяват от харесванията в тях. Ученици от 6-7 клас масово са писали като желана професия блогър, стана ясно още от думите му. Директорът подчерта, че в днешно време повече се бият момичетата. 

"Средата на 80-те години се заговори за подмяната на психичния пол. Някои функции, които бяха присъщи на мъжкия пол, момичетата започнаха да осъществяват в ежедневието си. Социалните мрежи са много мощно средство за публичност, за изява. Когато не си формирал в себе си други качества, изявяваш агресивността си", каза още психологът Христо Монов.

 

Коментари ( 0 )