България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Посрещаме евролидерите с фолклор, D&B и джаз

Искаме да представим България като достойна, автентична и зряла държава, каза вокалът на група "Булгара" Елена Перчемлиева

05.01.2018 | 10:38 Редактор: Иван Берберов
Посрещаме евролидерите с фолклор, D&B и джаз

На 11 януари посрещаме евролидерите по случай българското европредседателство с кукери, фолклор и джаз. Официалното откриване на председателството ни на Съвета на ЕС ще започне с концерт. Част от спектакъла е и група "Булгара", които смесват народните ни мотиви с drum and base (D&B) и джаз.  

"За нас е голяма чест и удоволствие. В рамките на тези 35 минути, колкото ще трае програмата по посрещането на евролидерите, излизат много изпълнители като ансамбъл "Българе" и редица певци, а ние ще завършим концерта. Добре познаваме фолклора. Опитваме се да го представим по атрактивен начин на младите хора", коментира тамбурата в групата Димитър Христов. 

В студиото на "България сутрин" вокалът на бандата Елена Перчемлиева отбеляза, че за "Булгара" е много важно фолклорът да стане част и от младото поколение. 

"Имаше дълъг период, в който нещата бяха потулени и позабравени. Вероятно поради промените. Искаме да представим България пред евролидерите и света като достойна, автентична и зряла държава с дълъг исторически път", поясни гласът на групата пред Bulgaria ON AIR.