България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

12 семейства останаха без дом в Бойчиновци заради пожар

Специалисти ще проверят дали блокът ще може да бъде възстановен

27.12.2017 | 10:40 Редактор: Ивайло Николов
12 семейства останаха без дом в Бойчиновци заради пожар

12 семейства от град Бойчиновци имаха доста тежка Коледа. Те посрещнаха празника без покрив над главата си заради пожар. 4 апартамента бяха унищожени от огъня, а поне още толкова бяха наводнени след намесата на пожарникарите и така цял триетажен блок в града стана непригоден за живеене.

Хората предполагат, че огнената стихия е тръгнала от апартамента на възрастна жена. 

Огънят е възникнал на 24 декември по обяд, пожарната е дошла за около 40 минути. Това разказват собствениците на имотите в блока.

"За 10-15 минути всичко се срина. Запалиха се третите етажи, много бързо стана", споделиха собствениците на изгорелите апартаменти в изгорелия блок пред Bulgaria ON AIR.

Те обясниха още, че според тях складираните дърва до печката на възрастната жена е причината за пожара. 

Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев от своя страна обясни, че различни експерти ще посетят мястото утре, за да кажат дали може да се възстанови блока и каква ще е стойността на ремонта.

"С новия бюджет на община Бойчиновци ще заделим средства да помогнем на хората", заяви кметът на града за "България сутрин".

Той призова също така всички хора и фирми, които могат да помогнат, да го направят. Сретениев обясни, че не трябват мебели, а средства.

Своята парична помощ можете да изпратите на следната банкова сметка

Интернешънъл Асет Банк

IBAN - BG93IABG74748400984500

BIC - IABGBGSF

код 44 51 00