България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кои са посланиците на Дядо Коледа в България?

Известни лица от сдружение "Изкуство за живот" сбъдват желанията на децата неравностойно положение за коледно-новогодишните празници

18.12.2017 | 10:30 Редактор: Велислав Филипов
Кои са посланиците на Дядо Коледа в България?

Известни лица от страната ни са влезли в ролята на посланици на Дядо Коледа, като сбъдват желанията на децата в неравностойно положение. Ралица Бежан - актриса и помощница на Дядо Коледа, разказва в студиото на "България сутрин" за инициативата.

"Ние помагаме на операция "Плюшено мече", които от 10 години са джуджетата на Дядо Коледа. Нашето сдружение "Изкуство за живот", което представлява приятелски кръг от Филип Аврамов, Йоана Буковска, Лара Златарева, Мариана Йотова, Росен Пенчев, Георги Михов и още много, много приятели, от 4 години се опитваме да помагаме и да правим нещата по-добри за нашите деца", отбеляза актрисата. 

Така сдружение "Изкуство за живот" застава до операция "Плюшено мече" и прави песен, посветена специално на каузата - "Подари ми любов".

"Популярните лица даваме пример на тези, които сбъдват желания, а освен това поддържаме вярата в чудеса. Има и Дядо Коледа и Фея на зъбките, само трябва да вярваш", уточни Бежан. 

По думите ѝ всеки може да се види в сайта на организацията къде все още има нужда за допълнителни подаръци за децата и може да помогне.

"Посланиците на доброто се събираме постоянно. На първи юни участваме на множество събития, за да усмихнем децата. Ако някое дете си пожелае сняг за Коледа и Нова година, може да използваме все пак нашите магически сили и да има снежна Коледа", завърши Ралица Бежан.