България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нов абсурд в БДЖ: Пътници с билети за влак фантом

По думите на Ивайло Георгиев от "БДЖ пътнически превози" причина за объркването е смяната на лятното разписание със зимно

13.12.2017 | 08:34 Редактор: Велислав Филипов
Нов абсурд в БДЖ: Пътници с билети за влак фантом

Пътници на БДЖ станаха жертва на неуредиците в дружеството. Хората, пътуващи по линията София-Копривщица, са си купили билети за влак, който не съществува. Причина за объркването е смяната на лятното разписание със зимно.

По думите на Ивайло Георгиев от "БДЖ пътнически превози" влакът между София и Копривщица се е движел всяка неделя през лятото, но след смяната на разписанията се е получило разминаване.

"През зимата има доста по-малко пътници в тази посока и затова се реши тази линия да бъде възстановена чак през месец март догодина. Наистина е станало недоразумение. Случаят все още се разследва", коментира абсурдната ситуацията Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Пътниците, закупили си билети за влака фантом, са качени на друга композиция и извозени.

Според Ивайло Георгиев по новото разписание се спират няколко линии като така се прави актуализация на старото разписание.

"Смяната на разписанието съвпада с финансовата година на дружеството. Ежегодно се случва това. Няма да има ощетени, защото се преустановява движението на влакове, които се използват малко през периода декември-март", отбеляза още служителят на БДЖ в ефира на "България сутрин"

Георгиев уточни, че участъкът София-Перник е доста натоварен и разписанията ще се запазят, а за коледно-новогодишните празници от БДЖ няма да пускат допълнителни композиции, защото "пътниците разчитат повече на регулярните влакове".

Вижте повече за абсурдната ситуация във видеото.